Beroendevård för unga nu på en och samma webbplats

Nu finns beroendevård för ungdomar och unga vuxna samlade på en och samma webbplats. Det blir därför lättare för den som behöver hjälp eller som söker information att hitta rätt.

Livsstilsmottagningarnas webbplats flyttar in på Maria Ungdoms webbplats. Det gör även Järva Unga Specialistcenters webbplats, som vi driver tillsammans med Prima Barn- och ungdomspsykiatri och Järvapsykiatrin. 

– Det ska vara enkelt för ungdomar och unga vuxna att hitta den hjälp som vi erbjuder. Därför flyttar vi över all information till en och samma webbplats, säger Helena von Schewen som är chef för Maria Ungdom.

Här hittar du även svaren på de vanligaste frågorna om droger och relationer. Eller om du är orolig för ditt barns alkohol-, drog- eller spelvanor eller har en kompis som du är orolig för, kan du också få råd och stöd här.

Många fördelar med samlad information

Flytten till Maria Ungdoms webbplats ger många fördelar. En fördel är att den beroendevård som vi erbjuder ungdomar och unga vuxna, både själva och i samarbete med andra, nu finns samlat på ett enda ställe. Personer som behöver råd, stöd och hjälp kan därmed hitta oss lättare.

En annan fördel är att det finns än mer information på Maria Ungdoms webbplats. Här finns exempelvis information om hur alkohol och droger påverkar kroppen. Men det finns också information om hur man kan hjälpa en kompis som man är orolig för.

Föräldrar som oroar sig för sitt barns alkohol eller drogvanor kan också läsa mer om hur de kan hantera detta och hjälpa till att förändra situationen. På webbplatsen finns även information om stöd till närstående.

Hjälp för unga vuxna

Inom Maria Ungdom finns tre mottagningar som vänder sig till ungdomar och unga vuxna (upp till 25 år):

  • Livsstilsmottagningen
  • Liljeholmens Livsstilsmottagning
  • Järva Unga Specialistcenter

Livsstilsmottagningarna är en del av Maria Ungdom. Dessa mottagningar vänder sig till unga vuxna som vill förändra sina alkohol-, drog- eller spelvanor.

Järva Unga Specialistcenter erbjuder beroendevård och psykiatri under ett och samma tak. Mottagningen är ett samarbete med Prima Barn- och ungdomspsykiatri och Järvapsykiatrin.

De här mottagningar har tidigare haft sina egna webbplatser, men nu flyttar de alla till Maria Ungdoms webbplats. Det innebär att webbplatserna livsstilsmottagningen.se och jarvaunga.se stängs. Du hittar istället all information på mariaungdom.se.

Publicerad 2019-04-11