Fler invånare erbjuds en andra påfyllnadsdos mot covid-19

Efter att Folkhälsomyndigheten lämnat besked om att ytterligare grupper ska erbjudas en andra påfyllnadsdos (dos 4) av covid-19-vaccin öppnar nu Region Stockholm upp för att alla invånare mellan 65-79 år ska erbjudas dosen.

- Skyddet i vaccinet minskar med tiden och därför är det viktigt att de invånare som erbjuds fler doser också tar dem för att ha ett fortsatt gott skydd mot covid-19-viruset som fortfarande finns runtomkring oss i samhället, säger Magnus Thyberg, vaccinationssamordnare i Region Stockholm.

Bokning av vaccin är uppdelad i tre åldersgrupper fördelat över tre veckor, för att de som är i störst behov ska få möjlighet att ta dosen först. Sms skickas ut med början 4 april till de invånare som har appen Alltid Öppet och där det gått fyra månader från det att man tagit dos 3.

Bokning sker i första hand via appen Alltid öppet. De som inte har appen kan när det gått 4 månader sedan de tog sin tredje dos ringa telefonbokningen på telefonnummer 08-428 429 30.

Det finns självklart också fortsatta möjligheter att påbörja sina vaccinationer om man inte gjort det än.

Information rörande vaccination mot covid-19 finns på 117.se

Publicerad 2022-04-04