Första äldremottagningen invigd

Den 26 april invigdes vår första äldremottagning i Torsviks vårdcentral på Lidingö. 

Torsviks vårdcentral har idag 11 000 listade patienter. De av dem som är 75 år eller äldre kommer nu att få möjlighet till extra hjälp. 

Det kan gälla genomgång av mediciner, demensutredningar, hjälp vid inkontinens eller samtal om levnadsvanor. 

– Det mesta av det här gör vi redan, konstaterar Louise Eggimann, verksamhetschef och läkare på Torsviks vårdcentral. Hon ser ändå positivt på möjligheten att kunna ge deras äldre patienter mer omvårdnad. 

Många människor är idag friska långt upp i åren och vissa känner sig som ungdomar ännu vid 93 års ålder. Men för andra är det inte så, och det är där äldremottagningens kompetens kan hjälpa. Distriktssköterskan Görel Sundqvist kommer att ha ett särskilt ansvar för den nya mottagningen.

Vid den högtidliga invigningen igår deltog bland andra barn- och äldrelandstingsrådet Ella Bohlin (KD) och Lidingös kommunalråd Carl-Johan Schiller (KD). Båda prisade satsningen och bekräftade hur viktig den är.

Fler äldremottagningar på gång

Torsviks äldremottagning kommer att följas av fler. Målet är att alla vårdcentraler inom Stockholms läns sjukvårdsområde på sikt ska ha specialistkompetens för äldre. 

Publicerat 2016-04-27