Hjälp för sexuellt utsatta
I 40 år har Spiralprojektet hjälpt personer som har sex mot ersättning och/eller skadar sig med sex eller är utsatta för människohandel i sexuella ändamål. På ett och samma ställe erbjuder Mika hälsa och Mikamottagningen stöd, praktisk hjälp, samtal och medicinsk rådgivning.
Spiralprojektet heter numera Mika hälsa och samverkar med Mikamottagningen inom Stockholms stad. Foto: Yanan Li
— Det är fantastiskt att den här verksamheten nu har funnits i 40 år. Det är viktigt för oss att fortsätta vår fina samverkan med Stockholms stad. Det ger oss goda möjligheter att kunna erbjuda råd, stöd och hjälp till dem som verkligen behöver det, säger Johan Franck, verksamhetschef för Beroendecentrum Stockholm som driver Mika hälsa.
Det är i år 40 år sedan Spiralprojektet startade, en uppsökande verksamhet bland kvinnor som befann sig i prostitution och missbruk i Stockholm. Idag är projektet en permanent verksamhet i samverkan med Stockholms stad.
Beroendecentrum Stockholms Mika hälsa och Stockholms stads Mikamottagningen delar lokaler på Högbergsgatan 27 i Stockholm. På ett och samma ställe erbjuds praktisk hjälp, råd- och stödsamtal, gynekologi och provtagning, läkarkontakt och länkning till andra samhällsresurser.
— Mika hälsa är en viktig verksamhet för att öka tillgängligheten till beroendevården. Det är en liten men mycket väl ansedd verksamhet med stor kunskap inom sitt område, konstaterar Johan Franck.
Publicerad 2018-05-23
Senaste nyheterna
-
Närakuter har visat sig vara en lyckad vårdform
-
Palliativ vård inom äldreomsorgen – vad kan vi göra tillsammans?
-
Bastjänstgöring ger läkare solid grund i vården
-
SUS ger ökad förståelse för vårdkedjan
-
Guldstjärna: Krishantering via nätet Årets Innovation
-
Guldstjärna: Funktion i fokus åter bästa verksamhetstidning
-
Fler med nedsatt immunförsvar får en andra påfyllnadsdos
-
Kvalitetsbokslutet 2021
-
Filmade föreläsningar om Parkinsons sjukdom
-
Fler invånare erbjuds en andra påfyllnadsdos mot covid-19