Nu kan alla över 18 år boka ny påfyllnadsdos

Från och med idag 26 augusti kan alla personer som fyllt 18 år och där det gått minst fyra månader sedan senaste dosen boka en ny påfyllnadsdos. Bokningen är som alltid även öppen för tidigare rekommenderade doser.

Bokningen av ny påfyllnadsdos är sedan tidigare öppen för alla som är 65 år eller äldre och de som tillhör riskgrupp. Dessa grupper rekommenderas att ta en ny påfyllnadsdos av Folkhälsomyndigheten. Övriga personer mellan 18 och 64 år rekommenderas inte uttryckligen ytterligare en påfyllnadsdos men Folkhälsomyndigheten förordar att den ska erbjudas kostnadsfritt. Från och med idag kan denna dos bokas via appen Alltid öppet eller telefonbokningen om det gått minst fyra månader sedan senaste dos. 

Från 1 september kan personer som är 65 år eller äldre eller tillhör riskgrupper vaccinera sig på drop-in-mottagningar. För 18-64 erbjuds drop-in från 12 september. 

Region Stockholm har ett stort utbud av vaccinatörer och har förstärkt med en temporär mottagning i Kungsträdgården. Här kan du möta några av de som passade på att vaccinera sig i pavilljongen i Kungsträdgården redan första dagen.

Den nya påfyllnadsdosen erbjuds tidigast fyra månader efter den senaste dosen. Om det gått kortare tid än så blir du alltså nekad en ny dos även om du bokat tid.

Läs mer om vaccination på 1177.se

Publicerad 2022-08-26

Senast ändrad 2022-09-02