Ny barnmorskemottagning öppnar på Södermalm – mödrahälsovård, bvc och amningsmottagning samlas

Tillgängligheten förbättras när nya Barnängens barnmorskemottagning öppnar på Södermalm. Dessutom kommer den nyöppnade barnmorskemottagning ligga i samma byggnad som Barnängens barnavårdscentral och Södermalms amningsmottagning som öppnar inom kort.

Nyöppnade Barnängens barnmorskemottagning kommer erbjuda rådgivning kring preventivmedel, cellprovtagning och professionell vård av gravida. Den nyöppnade barnmorskemottagningen kommer förbättra tillgängligheten för kvinnor i området.

- Vi har sett att det finns behov av en barnmorskemottagning i området och därför förstärker vi vårt utbud och öppnar Barnängens barnmorskemottagning den 31 augusti, säger Lisa Ryding, verksamhetshetschef för BMM Stockholm Södra inom Stockholms läns sjukvårdsområde.

Det skapas ett nytt kluster för mödra- och barnhälsovård i närheten av Londonviadukten på Södermalm. Förutom den nyöppnade Barnängens barnmorskemottagning flyttar Barnängens barnavårdscentral hit. Dessutom öppnar inom kort Södermalms amningsmottagning.

- Vi har valt att placera oss tillsammans för att underlätta ett nära samarbete mellan mottagningarna. Det blir naturligt för familjerna att röra sig mellan mottagningarna, säger Lisa Ryding.

Fakta

Alla de tre verksamheterna kommer finnas på Alsnögatan 7, nära Danvikstull på Södermalm.

Läs mer om Barnängens barnmorskemottagning 
Läs mer om Barnängens barnavårdscentral 
Läs mer om amningsmottagningarnas uppdrag 

Publicerad 2020-08-31