Ny logopedmottagning öppnar i Rinkeby i maj

Den andra maj öppnar Stockholms läns sjukvårdsområde en logopedmottagning i Rinkeby. Det innebär att fler patienter med röst- och språksvårigheter kan få hjälp.

Logopeder utreder, ställer diagnos och behandlar vuxna och barn som har svårt att kommunicera på grund av störningar i språket, rösten eller talet. Problemen kan både vara medfödda eller orsakade av sjukdomar eller olyckshändelser.

— Det kan handla om stamning, röstproblem eller talsvårigheter hos barn och vuxna. Även patienter som har svårt att svälja eller har dyslexi kan få hjälp av en logoped, säger Pia Hallgren, verksamhetschef för Logopedi Västra inom Stockholms läns sjukvårdsområde.

Den nya logopedmottagningen i Rinkeby öppnar den andra maj. Sedan tidigare driver Stockholms läns sjukvårdsområde tolv mottagningar runt om i länet som alla använder sig av tolkar vid behov.

— På vår nya mottagning i Rinkeby kommer vi kunna hjälpa patienter oavsett vilket språk de talar. Antingen genom att våra medarbetare är flerspråkiga eller med hjälp av en tolk. Vi löser det på bästa sätt utifrån patientens behov, säger Pia Hallgren.

Remiss krävs

För att komma till logoped behöver du en remiss. Ofta är det läkare, skolsköterska, bvc-sköterska eller psykolog som kan remittera till logopeden. Du kan därefter själv välja vilken mottagning du vill gå till.

Publicerad 2019-03-06