Nya Odenplans ungdomsmottagning

Nu byter ungdomsmottagningen på Norrtullsgatan 10 namn till Odenplans ungdomsmottagning. Samtidigt går Stockholms läns sjukvårdsområde in och delar på driften tillsammans med Stockholms stad. Tillgängligheten förbättras när ungdomarna erbjuds webbtidbokning och videomöten.

Från och med första maj delar Stockholms läns sjukvårdsområde på driften av tidigare Ungdomsmottagningen Norrtullsgatan 10 med Kungsholmens, Norrmalms och Östermalms stadsdelsförvaltningar. I samband med detta byter mottagningen namn till Odenplans ungdomsmottagning.

Odenplans ungdomsmottagning finns kvar på samma centrala adress vid Odenplan. För ungdomarna kommer tillgängligheten att förbättras ytterligare i och med att mottagningen öppnar upp för möjlighet till webbtidbokning och videomöte.

– Genom att underlätta för ungdomar att få kontakt med ungdomsmottagningen ökar chansen att de som har funderingar eller mår dåligt verkligen söker vård, säger Erik Gustavsson, verksamhetschef för ungdomsmottagningarna inom Stockholms läns sjukvårdsområde.

Ungdomsmottagningarna i Stockholms läns sjukvårdsområde ger rådgivning till ungdomar upp till 23 års ålder kring identitet, kropp, relationer, sexualitet och preventivmedel.

Sedan tidigare har flera ungdomsmottagningar i Stockholms län delat huvudmannaskap mellan kommun och Stockholms läns sjukvårdsområde.

Publicerad 2019-05-02

Fakta

Läs mer om ungdomsmottagningarna inom Stockholms läns sjukvårdsområde.