Vaccination mot covid-19 i höst

1 september inleds vaccination mot covid-19 med ytterligare en påfyllnadsdos till riskgrupper och personer som är 65 år eller äldre. För att öka tillgängligheten byggs en temporär mottagning i Kungsträdgården.

Från och med 1 september rekommenderar Folkhälsomyndigheten ytterligare en påfyllnadsdos för personer som är 65 år eller äldre och för riskgrupper. Med start 17 augusti öppnas bokningen för 65+ och erbjudande om påfyllnadsdos skickas ut via sms till de som använder appen Alltid öppet. SMS-utskicket görs i turordning som beror på hur lång tid som gått sedan föregående dos togs. 

För riskgrupperna öppnar bokningen 24 augusti. För de grupperna är drop-in-vaccination möjlig från och med 12 september. 

Personer mellan mellan 18 och 64 år kommer att erbjudas en fjärde dos. Bokningen för dem är planerad att öppna 29 augusti och drop-in-vaccination vara möjlig från och med 12 september. 

Region Stockholm har ett stort utbud av vaccinatörer och förstärker nu detta med en temporär mottagning i Kungsträdgården. Vaccination bokas via appen Alltid öppet eller telefonbokningen som är öppen alla dagar 8-19 och nås via nummer 08-428 429 30. Telefonbokningen finns tillgänglig på tio olika språk.

Publicerad 2022-08-12