Shukri Ali arbetar på en barnavårdscentral

Shukri arbetar idag på en barnavårdscentral och har tidigare arbetat på en vårdcentral. Hör henne berätta om varför hon tycker om sitt jobb och varför hon valt att stanna inom organisationen.

Vad har du lärt dig av barnen som kommer till dig?
Man ska inte glömma att ha kul. Man ska inte glömma att vara barnslig. Det är ett ganska roligt jobb, man får skratta, man får le och man får ha kul. Det är väl det som barnen har lärt mig. Att det inte alltid behöver vara så allvarligt.

Varför har du valt att arbeta kvar inom SLSO?
Jag har jobbat på vårdcentralen innan och varför jag fortsätter att jobba kvar hos Stockholms läns sjukvårdsområde det är väl för att jag är van med den arbetsgivaren, man har olika förmåner som man redan känner till och det är en väldigt stor organisation så det är egentligen bara att välja och vraka. Och man vet, man känner sig trygg med sin anställning.

Vilka egenskaper är viktiga för en distriktssköterska?
Jag skulle nog säga flexibilitet. Dels för att man kan jobba i så många verksamheter och för att det är en bred form av yrke. Du skulle kunna jobba med äldre, yngre och vuxna. Det finns ju nästan ingen gräns skulle jag säga.

Vad känner du att ni på BVC bidrar med?
Öppenhet. Ingenting är för konstigt. Varje individ är speciell om man säger så och vi försöker alltid se varje familj som en individuell familj. Dels så har det att göra med vilken patientgrupp man jobbar i. Det är oavsett om man jobbar inne i stan eller i något annat område så måste man alltid se till vilken befolkningsgrupp man jobbar med. Man måste alltid se vilket område man jobbar i. Man ska ju försöka anpassa sig så gott som möjligt till det område man jobbar i. Det är vad jag kallar tillgänglighet.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa är nog, skulle jag säga, alla mötena med alla familjer. Det är inte bara jag som delar med mig av kunskap utan föräldrarna och familjerna delar med sig av väldigt mycket kunskap. Jag skulle nog säga uppskattningen man får från familjerna. Jag har jobbat på andra ställen men här känner jag mig verkligen uppskattad och det är just för att man får den där extra kramen som man annars inte får, eller det här extra leendet som man annars inte får. Just den här tacksamheten, att tack snälla för att du har hjälpt mig med det här – fast det egentligen är det som de har kommit för. Det här ska jag hjälpa dem med. Det är det bästa som gör att man orkar. Man tankas på hela tiden så man blir inte tom på det. Här tycker jag man får tillbaka väldigt ofta. Det är fint.

Tack Shukri