Maria Ohlson Andersson ny närsjukvårdsdirektör och förvaltningschef SLSO

Regionstyrelsen har idag beslutat att tillsätta Maria Ohlson Andersson som närsjukvårdsdirektör och förvaltningschef för Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Maria kommer närmast från en roll som primärvårdschef i Region Skåne. Maria Ohlson Andersson tillträder sin roll den 11 december.

 Foto: Peter Andersson

Maria är läkare och har under de senaste åren arbetat som primärvårdschef i Region Skåne. Där har hon bland annat ansvarat för vårdcentraler i egen regi i Malmö och sydvästra Skåne. Tidigare har Maria också arbetat som tillförordnad förvaltningschef för primärvården i Region Skåne. Där ansvarade hon för sammanslagningen av de tre primärvårdsområdena till en gemensam förvaltning.

–  Jobbet som närsjukvårdsdirektör är en fantastisk möjlighet att få vara delaktig i att ge mycket vård nära invånare och patienter i en av Sveriges största regioner.

Jag brinner för omställning till nära vård och här tror jag mig kunna bidra med min långa och breda erfarenhet av samverkan mellan olika vårdaktörer och min erfarenhet av mobil vård, säger Maria Ohlson Andersson.

–  De kommande åren har den egenägda vården i Stockholm ett starkt fokus på verksamhetsutveckling av den nära vården. Jag är glad att Maria Ohlson Andersson med sin gedigna erfarenhet som chef för primärvård i Skåne och tidigare bland annat chef för akutsjukvården vid Skånes universitetssjukhus har tackat ja till detta viktiga uppdrag som närsjukvårdsdirektör för SLSO, säger sjukvårdsdirektör Mikael Ohrling.

SLSO bedriver hälso- och sjukvård inom följande områden: primärvård, psykiatri, geriatrik, ASIH, somatisk specialistvård samt habilitering och hjälpmedel.

I samverkan med Karolinska Institutet (KI) bedriver SLSO forskning, utveckling och utbildning inom allmänmedicin, psykiatri, beroendevård, barn- och ungdomspsykiatri, geriatrik och folkhälsa.

Maria Ohlson Andersson börjar sin anställning i Region Stockholm den 11 december.

Publicerad 2023-08-22