Barnmorska visar en bäckenmodell

Utökad vård i Rissne

Nu öppnar en regiondriven barnmorskemottagning i Rissne. Det innebär en efterlängtad förstärkning av mödrahälsovård i området. Dessutom flyttar Rissne vårdcentral och Rissne barnavårdscentral till samma adress. Tillsammans erbjuder de nära vård till hela familjen.

Den nyöppnade barnmorskemottagningen kommer bland annat erbjuda mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovtagning och provtagning för sexuellt överförbara sjukdomar. Den innebär en förstärkning av mödrahälsovård i ett geografiskt område som idag saknar någon barnmorskemottagning.

- Det känns roligt att öppna en ny mottagning i Rissne och kunna välkomna kvinnor som idag saknar en barnmorskemottagning i sitt närområde. Vi ser också fram emot ett nära samarbete med Rissne vårdcentral och Rissne barnavårdscentral. Tillsammans kan vi erbjuda en bred palett av vård där våra olika specialistkunskaper används, säger Kristina Gombrii, verksamhetschef för Barnmorskemottagningar Stockholm Norra i Stockholms läns sjukvårdsområde, Region Stockholm.

Vården i Rissne samlas på en adress

Rissne vårdcentral och Rissne barnavårdscentral flyttar också in i samma fastighet på Kavallerivägen 24. Här på andra sidan torget får de nyrenoverade funktionella lokaler som är anpassade efter deras behov. Barnmorskemottagningen och barnavårdscentralen kommer dela lokal på våning sex. Rissne vårdcentral öppnar en vecka senare på plan två.

- Vi ser verkligen fram emot att få välkomna våra patienter till en ny fräsch mottagning den 24 april. Här kommer vi kunna erbjuda kvalitativ vård i funktionella och tillgängliga lokaler, säger Ulf Aringer, verksamhetschef för Rissne vårdcentral.

 

Mer information om verksamheterna

barnmorskemottagningar.se

rissnebvc.se

rissnevardcentral.se

Publicerad 2023-04-17