Festklädda människor minglar. I blickfokus en vas med liljor.

Hedersbelöningar anno 2023!

Fredagen den 31 mars välkomnade tf sjukvårdsdirektör Karin Persson årets hedersbelönade medarbetare till en eftermiddag med gyllene bubbel, krispig lunch och diplomutdelning med gåva. I sitt tal till våra hedersbelönade medarbetare poängterade Karin Persson den samlade erfarenheten i salen - hundratalet medarbetare från 39 olika verksamheter.

Strax före halv ett på eftermiddagen börjar de första gästerna anlända till festlokalen vid Odenplan. Putsade skor, glittrande strass.

Hedersbelöningar har utdelats sedan Stor-landstinget bildades 1971 men har även tidigare delats ut i gamla landstinget. Hedersbelöning utdelas efter 30 år i regionens tjänst, eller efter 25 år om man går i pension. Hedersgåvan och diplomet delas ut vid arrangemang som ordnas av varje förvaltning och bolag för sig. Senare i vår håller Region Stockholm ytterligare festligheter dit den anställde har möjlighet att bjuda med en anhörig eller vän.

Efter en lunch bestående av rostbiff eller temph på bädd av sesammarinerde risnudlar, munggroddar, sojabönor, hyvlad morot och Sean Connery-dressing bjöd HR-direktör Lars Dahlberg de hedersbelönade att i tur och ordning komma fram på scen. Karin Persson delade ut diplom och hedersgåva, ett pärlhalsband med initialerna graverade i länken eller en personligt namngraverad guldklocka med vackert armband. En ordentlig applåd från övriga salen.

Varje år håller en av de hedersbelönade tal till sina kollegor. I år gick ordet till Ulla-Karin Nyberg från Norra Stockholms psykiatri. Hon fångade essensen i det som är det gemensamma för medarbetarna i salen. Om att yrkena inom hälso- och sjukvården i grunden handlar om att ge, av sig själv, och att ett jobb inom hälso- och sjukvård alltid bär med sig stort djup av mening. Att då, efter att ha gett och gett, få en hedersbelöning tillbaka, det betyder mycket. 

Foto: Yanan Li