Johan Vestman, sjuksköterska

Johan Vestman jobbar inom geriatriken. Det är fart, det är fläkt, det är superkul helt enkelt. Det menar Johan är bland det bästa med sitt jobb. Se filmen med Johan här.

Johan Vestman

"Det är fart, det är fläkt. Det är superkul helt enkelt."

Vad är det bästa med att jobba här?

Så här var det: ”Ska jag hamna här? Här händer det ju ingenting. Åh, vad segt!”

Men sedan märker man att det här är multisjuka människor som har stora behov av hjälp och det är ett utmanande, väldigt stimulerande jobb. Ingen dag är sig lik. Det är fart, det är fläkt. Det är superkul helt enkelt.

På ett personligt plan så är det att jag vill lära mig mer. Jag vill utvecklas, jag vill stimuleras, jag vill se mycket, jag vill göra mycket. Jag vill bli en riktigt riktigt bra sjuksköterska, och det är man aldrig för det är ett så stort yrke. Man måste fortsätta utvecklas.

Vad känner du att du bidrar med?

Här vill vi ge dem en upplevelse, en positiv upplevelse. Det är en bra vård: när man tillsammans, hela vårt lag och alla kan bidra för att se patienten i fokus, se verkligen individen, den personcentrerade vården. Då kan man ge dem den här tryggheten som allting mynnar ut i. En bra jäkla vård, helt enkelt.

Vad driver dig i ditt jobb?

Det här går jag igång på: att känna att jag gör en faktisk skillnad i andra människors liv. Då kan jag känna att åh, vilken bra dag det här blev!

Att man verkligen gör någonting för att fylla en annan människas behov. Det kan jag gå igång på. Och det kan vara allt ifrån att lindra oro, fylla i frågetecken. Att smärtlindra någon tillräckligt. Till att hålla någon i handen som är ensam.

Tack Johan!