Lydia Kulaba, barnmorska

Lydia har arbetat som barnmorska i 23 år. Idag arbetar hon på Skärholmens barnmorskemottagning. Lydia menar att det bästa med hennes jobb är att få träffa kvinnor från hela världen. Hör Lydia berätta mera i filmen.

Lydia Kulaba

"Det bästa är att få träffa kvinnor från hela världen."

Vad driver dig i jobbet?

Kärlek till mammorna och till blivande föräldrar drev mig till att bli barnmorska. Jag kände att jag ville stödja kvinnorna på deras resa som gravida och jag önskade att de skulle få en bra förlossning och ett bra föräldraskap.

Vad är det bästa med ditt jobb

Det bästa är att träffa kvinnor från hela världen.

Vilka egenskaper behövs i ditt jobb

Det är bra att ha empati, att vara en bra lyssnare, för att det är så många som kommer hit som har haft ett mycket traumatiserat liv bakom sig. Det är viktigt att de blir förstådda. Så vi använder oss av många tolkar i våra samtal och då krävs det tålamod och att man har kärlek till det som man gör.

Jag som barnmorska träffar dem i alla situationer och jag känner att om man vill bygga en bra trygghet, ge dem en bra självkänsla brukar det gå så fint.

Jag ville inte att de ska uppleva att de saknar sina hemland som de flesta gör när man har kommit hit. Jag själv har kommit hit så jag kände att okej, allt som jag fick och även det som jag inte fick vill jag ge dem så att de tryggare och snabbare bli en gemenskap i det här samhället.

Om man ska ge bra vård ska man ge kärlek också.