”Den första förlossningen är det häftigaste jag varit med om”

Barnmorskan Maryam Sharifi berättar om den oförglömliga upplevelsen att vara med vid en förlossning. Läs intervjun med Maryam här.

Maryam Sharifi, barnmorska

Maryam Sharifi arbetar som barnmorska på Jakobsbergs barnmorskemottagning. Hon har varit barnmorska i 22 år och älskar sitt jobb. 

Vad är du mest stolt över i jobbet?

– Att vi hjälper människor och att vi bidrar till en glädje för de som kommer till oss. Att vi ger trygghet och stöd till hela den blivande familjen. Det är en speciell upplevelse att vänta barn och det känner jag mig delaktig i som barnmorska.

Vad får du kraft ifrån?

– Jag tycker om mitt jobb helt enkelt och jag drivs av att ge patienterna den hjälp de behöver. Sen kärleken man får tillbaka, att de blivande föräldrarna verkligen är så tacksamma för hjälpen de får, det ger mycket styrka.

Vad känner du att du ger patienterna?

– Bemötandet är jätteviktigt. Och där utgår jag alltid ifrån hur jag skulle vilja bli bemött själv. Sedan känner jag att jag kan ge ett bra stöd till de med utländsk bakgrund som vänder sig till oss.

Eftersom jag själv har ursprung i Iran vet jag vad det handlar om att komma ny till ett land. Jag pratar persiska med de persisktalande, annars har vi tolk. Men det är inte bara språket som ger tryggheten utan också att förstå hur det är att möta en ny kultur.

Vad är din starkaste upplevelse som barnmorska?

– Det var i Iran när jag pluggade till barnmorska och fick vara med vid en förlossning första gången. Det var mitt i natten och jag glömmer det aldrig. Jag kände att det här paret var så glada, det var otroligt.

Jobba med Maryam

Vill du ha ett lika häftigt jobb som Maryam? Här hittar du alla våra lediga tjänster för barnmorskor.