En sjuksköterska och en undersköterska gipsar foten på en patient. Foto: Yanan Li

Närakut Danderyd flyttar

Torsdag 1 december 2022 öppnar Närakut Danderyd i nya ljusa lokaler på Danderyds sjukhusområde. För att komma till närakuten går du via sjukhusets huvudentré.

— Det kommer att bli bättre för både patienter och medarbetare i de nya lokalerna. Vi får mer utrymme och lokalerna är bättre anpassade för den verksamhet vi bedriver, berättar Carola Jonsson, enhetschef för Närakut Danderyd.

Anledningen till flytten är att Närakut Danderyds nuvarande lokaler är underdimensionerade för det antal patienter närakuten tar emot. Den nya lokalen är betydligt större än den tidigare, och den är också bättre anpassad med till exempel rymligare väntrum.

Hit flyttar närakuten

Från och med 1 december finns Närakut Danderyd på plan 3 vid målpunkt Q i Danderyds sjukhus. Ingång sker via Danderyds sjukhus huvudentré för dig som söker själv till närakuten. Närakuten kommer som förut även att ta emot patienter som kommer med ambulans.

Uppdraget ändras inte

Liksom tidigare är närakutens uppdrag att avlasta sjukhusens akutmottagningar, genom att ge vård till patienter som behöver akut hjälp för sjukdomar och skador som inte är livshotande. Alla närakuter har drop-in och du kan komma till dem oavsett var du bor.

Vårdcentralen är som förut första valet om du behöver hjälp med sjukdomar och skador. Du bör alltid ringa 1177 för råd innan du åker till närakuten.

Läs mer om vilken hjälp du får hos närakuten på narakuter.regionstockholm.se (länken öppnas i nytt fönster)

 

Publicerad 2022-11-30