Blodtrycksm├Ątning

Södertälje vårdcentral flyttar

Det händer mycket hos Södertälje vårdcentral. Nyligen bytte de namn från Luna till Södertälje vårdcentral och nu har de flyttat till en ny central adress.

När Södertälje vårdcentral sökte nya lokaler var ett centralt läge nära kollektivtrafik ett av kriterierna. Den 22 januari flyttar Södertälje vårdcentral från Luna galleria till Köpmangatan 3.

- Vi har lyckats hitta lokaler centralt i Södertälje som passar våra behov. Som vårdcentral ställer vi höga krav på fysisk tillgänglighet för att kunna erbjuda alla patientgrupper en trygg och lättåtkomlig vård, säger Ulrika Graan, verksamhetschef för Södertälje vårdcentral.

På adressen Köpmangatan 3 sitter redan några vårdverksamheter som drivs av Stockholms läns sjukvårdsområde i Region Stockholms egen regi. Där finns Södertälje centrums barnmorskemottagning, Södertälje centrum barnavårdscentral och Södertälje amningsmottagning. Det finns flera fördelar med att samla vårdgivare tillsammans menar Ulrika Graan.

- Genom att sitta intill varandra kan vi lättare arbeta i team och dra nytta av varandras kompetenser. Vi kan samarbeta kring patienten och även möta patienter tillsammans. Det underlättar för patienten och ger ökad trygghet.

Det psykosociala teamet och fotsjukvården flyttar in först och från den 22 januari finns hela vårdcentralen på den nya adressen.

Mer information

Besök Södertälje vårdcentrals webbplats